Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
(*)4biji kuning telur
(*)30gm gula castur
(*)1 sudu kecil esen vanila
(*)40ml susu segar
(*)4oml minyak mkn
(*)55gm tepung kek
(*)20gm tepung castard
(*)1 sudu kecil b.powder
(*)4 biji putih telur
(*)1/4 sudu kecil garam
(*)80gm gula castur
Cara-cara utnuk membuatnya ialah:-
1. (*)Tepung kek, tepung kastard dan baking powder diayak, serta kuning telor dipukul bersama.
2. (*)Kemudian masukkan vanila susu dan minyak.
3. (*)Pukul rata dan masukkan bahan yang diayak serta digaul rata.
4. (*)Pukul putih telur hingga berbuih.
5. (*)Kemudian masukkan gula dan garam.
6. (*)Pukul tahap laju (pastikan bekas dalam keaadan kering).
7. (*)Masukkan 1/2 dalam adunan tepung tadi secara kaup balik dan masukkan baki selebihnya.
8. (*)Kemudian masukkan dalam cawan kertas 3/4 penuh.
9. (*)Bakar hingga masak dalam masa 20-25 minit dan sejukkan.
10. (*)Untuk Krim Kastard, campurkan 1 sudu besar tepung gandum, 1 sudu besar tepung jagung, 4 sudu besar gula, 1 cawan susu segar, satu biji telur SAIZ C, 1 sudu besar majerin dan 1 sudu kecil esen vanila.
11. (*)Kemudian kacau atas api hingga licin.
12. (*)Angkat dan sejukkan.
13. (*)Boleh lah dipaip pada kek tadi.