Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
Untuk Membuat Tart Shell –
'''200 gm mentega
'''80 gm gula aising
'''360 gm superfine flour jenama blue key
'''1 biji telur
'''1/2 sudu kecil esen vanila
Untuk Membuat Filling –
'''1 cawan susu cair
'''4 biji telur
'''1 cawan gula
'''1 cawan air
'''1 sudu besar tepung kastard
'''1/2 sudu kecil esen vanila
'''pewarna kuning
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:-
1. '''Untuk membuat filling – Campurkan semua bahan filling dan gaul hingga sebati. Ketepikan.
Untuk membuat tart shell –
2. '''Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Kemudian, masukkan telur.
3. '''Masukkan pula tepung sampai jadi doh.
4. '''Ratakan setebal 1/2 cm dan terap dalam acuan.
5. '''Cucuk dengan garfu supaya tidak kembung. Bakar selama 10 minit pada suhu 180 darjah celcius.
6. '''Keluarkan dan masukkan pula filling.
7. '''Bakar lagi selama 10 minit.
8. '''Siap untuk dihidang.