BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)5-6 ekor ketam kulit lembut | dibersihkan (boleh dibelah 2 jika mahu)
(*)5 sudu besar tepung jagung
(*)2 sudu besar tepung gandum
(*)2 sudu besar serbuk kari
(*)1 sudu besar serbuk cili (sebagai pilihan)
(*)1 sudu kecil serbuk kunyit
(*)2 ulas bawang putih | ditumbuk halus
(*)1 sudu kecil jintan manis | ditumbuk halus
(*)1 biji telur | dipukul
(*)Minyak untuk menggoreng
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Campurkan bawang putih dan jintan manis yang ditumbuk halus ke dalam telur dan dipukul bersama.
(*)2. Kemudian campurkan semua bahan kering dan pastikan semuanya sebati.
(*)3. Celupkan ketam ke dalam telur dan salut tepung ke seluruh ketam.
(*)4. Goreng dalam minyak panas sehingga kuning keemasan.
(*)5. Boleh dinikmati dengan nasi atau dicicah dengan sos.