Saturday 7 May 2016

Resepi Daging Burger Homemade

Tags


Bahan-Bahannya ialah:

(**)2 kilo daging kisar
(**)8 cawan serbuk roti
(**)2 biji telur
(**)3 sudu makan sos tiram
(**)3 sudu makan Italian Herbs
(**)2 sudu besar lada hitam
(**)2 cawan bawang holland – yang telah dipotong dadu
(**)4 ulas bawang putih – tumbuk lumat
(**)1 sudu kecil garam
(**)5 sudu besar minyak

Bahan Tambahan:

(**)Mozarella cheese atau Cheddar cheese

Cara-cara membuatnya ialah:

(**)1.Satukan kesemua bahan yang berada di atas kecuali cheese.
(**)2.Bulatkan daging burger mengikut saiz yang disukai.
(**)3.Leperkan dan tekan daging burger tersebut di bahagian tengah dengan ibu jari.
(**)4.Masukkan daging burger tersebut kedalam peti sejuk dalam 1-2 jam.
(**)5.Daging burger ini boleh dimasak secara grill atau di atas kuali non stick.
(**)6.Ketika sudah hampir masak,letakkan cheese dan masak sehingga cheese agak cair.
(**)7.Hidangkan bersama roti burger dan siap.