[+]Bahan-bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
[+] 10 keping roti Gardinier
[+] 1 biji bawang besar (dipotong dadu)
[+] 3 ulas bawang putih (potong halus)
[+] 1 paket daging hancur(Ramly burger)
[+] 1/3 biji lada benggala merah, (potong dadu)
[+] 1/3 biji lada benggala kuning, (potong dadu)
[+] 3 1/2 sudu besar rempah kurma
[+] 1 biji ubi kentang (dipotong dadu)
[+] 5 biji telur
[+] 1 gelas susu segar
[+] 3 sudu besar sos tomato spageti
[+] 1/2 paket cheese mozarella
[+] sedikit minyak untuk menumis
[+] Garam secukup rasa
[+] Oregano
[+]Cara memasak inti ialah:-
1 [+]Panaskan dalam 3 sudu besar minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau. Masukkan pula rempah kurma yang dibancuh bersama sedikit air.Goreng hingga garing. Seterusnya masukkan sos tomato spageti.
2 [+]Masukkan daging hancur kedalam kuali dan kacau hingga air agak kering.Masukkan pula bawang besar, lada benggala dan kentang.Kacau biar sebati.
3 [+]Tambah sedikit air jika kentang belum empuk. Kacau dan biar sampai kentang empuk dan daging agak kering.Angkat dan sejukkan.
[+]Cara menyediakan murtabak daging ialah:-
1 [+]Pukul telur, susu dan 1 sudu kecil garam hingga sebati
2 [+]Celupkan 4 keping roti kedalam campuran susu dam atur dlm loyang (better kalau dpt 4 segi) yang telah di sapu dengan butter.Tuang bahan inti diatas roti dan ratakan.
3 [+]Ulang langkah no 2 dengan roti menjadi lapisan terakhir dan tuangkan semua baki campuran susu dan telur diatas roti.Taburkan cheese sebanyak yang disukai diatas lapisan roti yang terakhir.
4 [+]Bakar lah dengan suhu kepanasan 220o c selama 40 minit dan lapisan cheese garing kekuningan.