[+] Waktu memasak : 45 minit
[+] Saiz hidangan untuk : 6 orang makan
Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
[,]240gm tepung gandum
[,]360gm gula kastor
[,]2 sudu makan serbuk koko
[,]1 1/2 sudu makan serbuk penaik
[,]1/2 sudu teh garam
[,]250ml susu
[,]125gm mentega (Dicairkan)
Bahan A –
[,]480gm gula perang
[,]6 sudu makan serbuk koko
[,]800ml air mendidih (dicampurkan dengan 2 sudu makan serbuk kopi)
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:-
1. [,]Panaskan ketuhar pada suhu 180°C. Ketepikan.
2. [,]Campurkan tepung bersama gula kastor, serbuk koko, serbuk penaik dan garam.
3. [,]Kemudian tambahkan susu dan mentega yang dicairkan. Gaulkan sehingga sebati.
4. [,]Tuangkan adunan ke dalam loyang pembakar. Ketepikan.
5. [,]Campurkan kesemua bahan A dan kacau sehingga gula larut kemudian tuangkan ke atas adunan kek.
6. [,]Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar selama 45 minit.
7. [,]Sejukkan. Lebih enak lagi jika dihidangkan bersama krim putar.