Bahan-Bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
[()]700 gm tepung gandum
[()]170 gm bawang merah | dikisar halus
[()]2 ½ sudu makan serbuk kari
[()]Garam secukup rasa
[()]Air secukupnya
[()]Minyak menggoreng secukupnya
Cara-cara untuk Membuatnya ialah:-
1. [()]Bahagikan tepung gandum kepada dua bahagian. Sebahagiannya diuli bersama air dan garam sehingga menjadi doh yang lembut.
2. [()]Sebahagian tepung lagi diuli dengan bawang, serbuk kari, minyak, dan air sehingga menjadi doh yang lembut.
3. [()]Canai seketul bahagian doh putih dengan seketul doh daripada campuran bawang.
4. [()]Tindihkan kedua-dua bahagian dan gulung dengan kemas.
5. [()]Potong nipis-nipis dan goreng di dalam minyak yang panas.
6. [()]Goreng sehingga perang, angkat dan toskan. Simpan dalam bekas kedap udara.