BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)350gm daging batang pinang
(*)4 ulas bawang putih | dicincang
(*)Daun pudina
(*)1 sudu kecil serbuk kulit kayu manis
(*)1 sudu kecil paprika manis
(*)1 sudu kecil serbuk ketumbar
(*)1 sudu kecil jintan manis.
(*)Garam secukup rasa
(*)Sedikit minyak zaitun
(*)Sedikit mentega
(*)1 biji bawang holand | dihiris bulat
(*)½ biji cili banggala merah | dihiris
(*)½ cili benggala hijau | dihiris
(*)Garam secukupnya
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Gaulkan daging dengan semua bahan rempah dan bawang putih, Perapkan sekurang-kurangnya tiga jam dan simpan dalam peti sejuk.
(*)2. Panaskan kuali, masukkan mentega dan minyak zaitun dan panggang daging hingga masak. Kemudian ketepikan.
(*)3. Sementara itu tumiskan bawang holand bersama cili banggala dan campuran sayur.
(*)4. Akhir sekali tuangkan tumisan tadi di atas hirisan daging.
(*)5. Sedia dihidangkan dengan roti, salsa tomato dan sos bawang putih.