Bahan-Bahannya ialah:
(*)2000 ml santan pekat (dari 2 biji kelapa parut putih)
(*)1425 ml santan cair (dari perahan kedua)
(*)980 gm tepung kanji
(*)225 gm tepung beras
(*)905 gm gula pasir
(*)2 helai daun pandan
(*)115 gm gula melaka
(*)2 sudu makan air mawar
(*)sedikit pewarna hijau dan kuning
(*)Loyang 12″ (disapu minyak sekeliling)
Cara Membuatnya ialah:
(*)1. Gula, santan pekat dan daun pandan di masak sampai mendidih dengan api sederhana.
(*)2. Dalam bekas yang lain, gaul tepung beras, tepung kanji dan santan cair. Tuangkan santan pekat yang panas (perlahan-lahan dan sedikit demi sedikit) ke dalam adunan tepung tadi sambil terus kacau hingga rata. Adunan dibahagi tiga.
(*)3. Adunan pertama diwarnakan hijau. Adunan kedua diwarnakan kuning dan dibubuh air mawar. Adunan ketiga dibubuh gula melaka, kacau sampai gula larut, kemudian tapis.
(*)4. Panaskan kukusan. Panaskan pula loyang. Kukus adunan selapis-selapis sehingga habis. Setiap lapis menggunakan 3 senduk adunan. Kukus hingga masak.
(*)Nota: Setiap kali sebelum dikukus, adunan hendaklah di kacau terlebih dahulu.