BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(*)4 ekor ketam | digoreng
(*)1 sudu makan rempah kari ikan
(*)10 biji cili padi | dikisar
(*)2 biji bawang merah | dikisar
(*)1 batang serai | dikisar
(*)3cm halia | dikisar
(*)3 sudu makan cili merah yang telah dikisar
(*)4 sudu makan sos tiram
(*)2 sudu makan sos cili
(*)Garam dan gula secukup rasa
(*)Sedikit air
(*)Minyak masak
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(*)1. Panas minyak dan tumis bawang merah, serai, halia dan cili padi hingga garing.
(*)2. Kemudian masukkan cili merah yang telah dikisar bersama dengan serbuk kari, sos tiram dan sos cili. Masak sehingga naik bau dan kemudian masukkan sedikit air bersama ketam.
(*)3. Perasakan dengan garam dan gula dan sedia untuk dinikmati.