Asasnya ialah:
(**)110 gram butter (dicairkan)
(**)200 gram biskut (dipecahkan)
(**)– Gaulkan biskut yang telah dipecahkan bersama butter and masuk dalam loyang dan tekan-tekankan hingga padat.
Filling:
(**)500 gram cream cheese
(**)30 gram butter
(**)120 gram gula kastor
(**)30 gram tepung jagung
(**)200 ml whipping cream
(**)4 biji telur
Cara membuatnya ialah:
(**)1.Campurkan bahan-bahan filling sampai sebati dan tuangkan kedalam loyang yang suda diletakkan asa bsiskut tadi.
(**)2.Bakar selama 1 jam , 160°c dan selepas sudah masak biarkan kek dalam 15 minit dalam oven dalam keadaan pintu terbuka , kemudian keluarkan dan sejukkan dalam peti sejuk semalaman.
(**)3.Akhir sekali , topping dengan blueberry , taburkan buah diatasnya dan siap untuk dihidangkan.
(**)P/s:Tooping juga boleh ditukar kepada strawberry atau chocolate.