Friday, 7 October 2016

Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai ~ Klik Disini

Tags

Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai

Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai

Bahan-bahan:
  • 15 biji cili padi
  • 1 inci kunyit hidup
  • 1 biji kelapa – ambil santan
  • 10 biji telur itik
  • 20 biji kulit rambai – hiris halus

Cara membuat:
  • 1.    Tumbuk cili padi dan kunyit hingga lumat.
  • 2.    Masukkan cili dalam periuk, tambah santan dan masak atas api sederhana. Kacau selalu agar santan tidak pecah minyak.
  • 3.    Apabila santan mendidih, masukkan garam secukup rasa dan kulit rambai.
  • 4.    Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji.
  • 5.    Biarkan sebentar sebelum diangkat.

SELAMAT MENCUBA..

Sekian sahaja yang dapat saya kongsikan, dipersilakan share.