Monday 10 October 2016

Resepi Udang panggang bersama sos lemon ~ Klik Disini

Tags


Resepi Udang panggang bersama sos lemon

Bahan-bahan:
  • 500 grams - udang saiz besar , bersihkan
  • Garam secukup rasa
  • 10 ulas bawang putih, cincang
  • 4 sudu makan jus lemon
  • 2 sudu makan minyak masak
  • lidi satay secukupnya
  • 1 biji bawang besar, cincang
  • 2 tangkai cili merah, hiris
  • 1 sudu teh kicap
  • beberapa helai daun salad

Cara penyediaan:
  • 1. Masukkan udang di dalam mangkuk. Masukkan garam, bawang putih, 1 sudu jus lemon dan minyak. Gaul rata.
  • 2. Cucuk udang pada lidi satay. Panggang bahagian demi bahagian sehingga masak. Sapukan sedikit minyak semasa memanggang.
  • 3. Untuk sos, masukkan semua bahan yang tinggal ke dalam mangkuk. Gaul hingga mesra. 

Sedia untuk dihidangkan. Sedap dimakan panas-panas.

Selamat Mencuba guysss..