Bahan-bahan yang perlu anda sediakan ialah:-
<,>Kepala Ikan
<,>4 ulas bawang merah - hiris
<,>2 ulas bawang putih - hiris
<,>1 inci halia - hiris
<,>1 batang kulit kayu manis
<,>1 sb lada hitam - tumbuk kasar
<,>Bunga lawang
<,>Garam
<,>Daun sup/daun bawang
Cara-cara untuk membuatnya ialah:-
<,>Panaskan minyak dan tumis kulit kayu manis dengan bunga lawang, kemudian masukkan bawang dan halia yang dihiris sehingga berbau wangi.
<,>Masukkan air dan biarkan sehingga mendidih sebelum dimasukkan ikan. Masukkan lada hitam dan garam secukupnya.
<,>Akhir sekali, masukkan daun sup dan daun bawang. Jika suka boleh juga ditaburkan dengan bawang goreng. Bolehlah diangkat.