Bahan-bahannya ialah;
(**)100gm Kuew tiaw
(**)4 ekor udang
(**)1 ulas bawang putih
(**)20gm lobak merah yang dihiris
(**)Setengah batang fish cake
(**)10gm sayur sawi
(**)Sebiji telur
(**)1 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan sedikit air)
(**)½ sudu kecil kicap pekat
(**)1 sudu kecil sos tiram
(**)3 titik minyak bijan
(**)2 cawan air
(**)Sedikit lada putih
(**)Sedikit garam
Cara-cara membuatnya ialah;
(**)1. Panaskan kuali, letakkan sedikit minyak masak dan gorengkan kuew tiaw. Masukkan kicap pekat dan goreng sehingga naik bau dan sedikit garing.
(**)2. Angkat kuew tiaw dan letakkan di atas pinggan.
(**)3. Gunakan kuali yang sama, tumis bawang putih yang dihiris nipis. Masukkan sos tiram dan tuangkan 2 cawan air.
(**)4. Masukkan udang, lobak merah dan fish cake. Perasakan dengan garam.
(**)5. Masukkan bancuhan tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam kuali dan kacau sehingga kuah menjadi pekat.
(**)6. Tutupkan api dan masukkan sawi serta minyak bijan. Kemudian, pecahkan sebiji telur dan pasangkan api paling kuat selama 3 saat. Sementara itu, kacau telur tadi untuk mendapatkan bentuk jaringan telur.
(**)7. Akhir sekali, tuangkan kuah ke atas kuew tiaw yang digoreng tadi. Taburkan sedikit serbuk lada putih dan siap untuk dihidangkan dengan cili potong.