Bahan-bahannya ialah :
(**)200gm ikan Salmon (tanpa tulang)
(**)80 gm hirisan lobak
(**)150 gm kentang
(**)50 gm jintan hitam
(**)30 gm kacang pis
(**)50 ml susu krim UHT
(**)30 ml minyak zaitun
(**)2 gm garam
(**)5 gm tepung
(**)100 ml stok ikan
(**)2 gm daun dill segar
(**)2 gm mentega tanpa garam
(**)1 hiris lemon
Cara membuatnya ialah :
(**)Gaulkan ikan dengan garam dan lada hitam, kemudian gaulkan juga bersama tepung.
(**)Panaskan kuali dengan minyak zaitun, goreng ikan sehingga keperangan kemudian bakar dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 180˚c, selama 7 minit.
(**)Panaskan stok ikan dalam periuk sehingga mendidih. Biarkan ia mendidih sehingga stok itu tinggal separuh. Kemudian tambahkan susu krim UHT dan masak selama 2 minit. Selepas itu, tambahkan sedikit garam dan daun dill segar.
(**)Masak lobak di dalam air gula dan tumis kentang dan kacang pis dengan minyak zaitun.
(**)Tumis jintan hitam dengan mentega dan sedikit garam. Tuangkan sos tersebut ke atas ikan.
(**)Hiaskan dengan daun dill segar serta hirisan lemon dan siap untuk dihidangkan.