BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)2 tin pic | ditos
(**)250gm mentega
(**)5 biji telur gred A | asingkan kuning dan putih
(**)135gm gula halus
(**)135gm tepung gandum*
(**)2 sudu teh baking soda*
(**)1 sudu teh esen vanila
(**)1/4 cawan jus pic (diambil dari tos tadi)
(Bahan karamel):
(**)2 sudu makan mentega | dicairkan
(**)1/4 cawan gula perang
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Terlebih dahulu, ayakkan bahan bertanda *. Kemudian lenserkan mentega pada loyang pembakar.
(**)2. Kemudian tuangkan mentega cair dan tabur rata gula perang di atasnya.
(**)3. Susunkan buah pic mengikut kreativiti anda. Ketepikan.
(**)4. Pukul mentega dengan separuh bahagian gula halus dan esen vanila hingga kembang. Masukkan telur kuning satu per satu dan pukul lagi sehingga gebu.
(**)5. Masukkan tepung dan gaul rata. Masukkan jus pic dan ketepikan.
(**)6. Kemudian pukul putih telur sehingga berbuih dan masukkan baki gula halus tadi. Teruskan pukul sehingga adunan kental. Masukkan ke dalam adunan tepung tadi dan kaup balik sehingga rata.
(**)7. Tuangkan adunan ke dalam tulang pembakar dan biarkan masak dengan suhu 175°selsius lebih kurang 50-60 minit.