BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)1 biji kelapa | diambil santannya
(**)300gm tepung beras
(**)2 sudu makan tepung pulut
(**)Daun pisang secukupnya
BAHAN INTINYA IALAH:
(**)1/2 biji kelapa parut
(**)240gm gula pasir
(**)300gm gula merah
(**)2 sudu makan tepung pulut
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Untuk bahan inti, masak kelapa parut bersama gula merah dan gula sehingga kering. Sejukkan.
(**)2. Kemudian gentel adunan menjadi bebola kecil.
(**)3. Seterusnya bancuh tepung pulut dengan dan bancuh dengan sedikit air. Balutkan pada inti yang dibentuk bulat tadi. Asingkan.
(**)4. Untuk membuat tepung bungkus pula, bancuh tepung beras bersama santan dan didihkan sehingga menjadi pekat. Angkat dan sejukkan.
(**)5. Ambil sesudu adunan dan letakkan di atas daun pisang yang telah dibersihkan.
(**)6. Setelah itu letakkan pula inti tadi di tengahnya. Bungkus kemas seperti membuat kuih naga sari.
(**)7. Akhir sekali, kukus sehingga masak.