Bahan-Bahannya ialah:
(**)1 biji nenas
(**)1 biji kelapa (santan cair & santan cair)
(**)1 tangkai kayu manis
(**)1 biji bunga lawang
(**)2 sudu minyak masak
(**)½ sudu besar gula putih
(**)½ sudu besar gula merah
(**)1 inci halia (dihiris)
(**)2 ulas bawang merah (ditumbuk)
(**)2 ulas bawang putih (ditumbuk)
(**)½ peket rempah kari (daging/ayam)
(**)sedikit garam
(**)sedikit kerisik
Cara Memasaknya ialah:
(**)1. Panaskan minyak tumis kayu manis,halia,bunga lawang dan daun kari.
(**)2. Masukan rempah kari yang telah dibancuh dengan sedikit santan pekat,garam,bawang yang telah ditumbuk tadi.
(**)3. Setelah rempah tadi sudah masak masukan gula putih,gula merah,santan cair & pekat,kerisik dan nenas.
(**)4. Biarkan mendidih seketika dan sedia untuk dihidangkan.